Ekologické okienko

10.02.2004 Celý región

Máme vo svojich rukách smer ďalšieho vývoja Zeme. Máme možnosť sa rozhodnúť, čo bude ďalej. Aká bude príroda, aké bude zdravie ďalších generácií. Čo vylievam...
Máme vo svojich rukách smer ďalšieho vývoja Zeme. Máme možnosť sa rozhodnúť, čo bude ďalej. Aká bude príroda, aké bude zdravie ďalších generácií. Čo vylievame do odpadu, do riek? A čo spätne zase pijeme! Čo vypúšťame do vzduchu? A čo zase dýchame!

V našom konaní je zodpovednosť k našim deťom. Aké budú? Naše deti si zaslúžia, aby sme prežívali 21. storočie s maximálnou snahou o harmonický život celého sveta. Keď každý urobíme málo, všetci spolu urobíme veľa!
\"Našu planétu sme nezdedili po svojich predkoch, ale požičali sme si ju od svojich detí. \"
Naučme sa premýšľať o budúcnosti, citlivo vážiť svoje rozhodnutia. Žiť tu a teraz. Na nás záleží, či sa do riek a rybníkov vráti čistota a život, či sa budeme môcť zase napiť z každej studničky. Cieľom je svojím osobným príkladom naučiť každého človeka zodpovednosti samého k sebe, spoluvytvárať a obnovovať rovnováhu v prírode, podieľať sa na vzťahoch ku všetkému živému, prírode, jeden k druhému. Človek má obrovskou moc a vliv na ostatných. Aké máme myšlienky? Aké hovoríme slová? Čo urobíme každý deň? Čo dáme, to sa nám niekoľkonásobne vráti. Každá maličkosť, každý okamžik tvorí veľké dielo budúcnosti.
\" V srdci každého z nás je jedna silná túžba: mať zdravé krásne radostné deti.
V srdciach našich detí je rovnako silná túžba! \"
 

Vyberte región